Lacostè

Lacostè Parfym

Lacostè som från början är ett franskt företag grundades av en tennisspelare vid namn Renè Lacostè. Företaget började i liten skala med att tillverka dem kända Lacostè tröjorna men utvecklades sedan enormt mycket och gav sig även in på parfymmarknaden. Du känner igen Lacostè märket idag genom att det finns en liten krokodil på deras produkter och det har en liten kul historia i sig bakom sig efter att Renè förlorat en tennismatch mot en tuff konkurrent. Han blev då omskriven i tidningen där de skrev att han tyvärr förlorade men kämpade som en riktig krokodil. Efter detta skapades krokodilloggan som idag pryder varenda liten Lacostè detalj.

Lacostè gör parfymer både för tjejer och killar. För tjejer har de släppt en liten söt rosa serie där den första parfymen döptes till Touch of Pink. Parfymen är lätt och fruktig och doftar utav blodapelsin, viol, morot och vanilj. Låter som en lite konstigt kombination men denna parfymen är riktigt god. Kostar runt 470 kr för 30 ml. Parfym nr 2 i serien bev sedan Love of Pink som även den har en lätt doft av bland annat rosa magnolia, blodapelsin och cederträ. Priset för denna goding ligger på samma som Touch of Pink, ca 470 kr för 30 ml.

Joy of Pink som är den nyaste av dessa tre luktar curacao, grapefrukt och pion. Alla tre är mycket goda parfymer. Även Joy of Pink parfymen ligger på  cirka 470 kr för 30 ml.

Bland herrparfymerna är det Essential och Lacostè Blanc två utstickande och goda dofter enligt oss. Båda två har en manlig framtoning och Lacostè Blanc är en av parfymerna som är framtagen med inspiration i från själva pikètröjan. Med detta menas det är doften är ren och unik i sitt slag. Dofter som finns i denna parfymen är rosmarin, kardemumma och grapefrukt. Går loss på 695 kr för 100 ml. Essential i sin tur har funnits sedan 2005 och doftar riktigt underbart utav citrus, kryddiga blommor och sandelträ. Priset ligg på 595 kr för 75 ml.